Dwell Features Our San Francisco Master Chef’s Kitchen

Dwell features Jeff King & Co

 

Thanks to the editors at Dwell for featuring our Potrero Hill project in the February 2014 print issue!

This kitchen is designed for two master chefs with high aesthetic standards and a love of entertaining. The floor plan is designed for the homeowners to prepare meals in close proximity to their guests, who can gather around the island or relax in the open-plan living area. A coffee station, bread drawer, pull-out pantry and set of professional speed racks are all concealed by high gloss lacquered cabinets. Dwell writes:

“At first glance, the renovated kitchen in a house on San Francisco’s Potrero Hill looks like it belongs in a showroom. But behind the tall white cabinets lies a slew of professional features that allows the residents, two culinary hobbyists, to whip up gourmet meals for large groups of friends.”

Read the full article to find out how Jeff worked with architect Ryan Jang to incorporate top-of-the-line Miele appliances and a hard-pipped espresso machine into this sleek kitchen remodel. Click to expand the images below or head over to Dwell.

Dwell Kitchen Remodel

Dwell Master Chefs

 

Leave a Comment

  • Latest Comments

    • Olivia
      3 years ago - Reply

      Jeff,

      I love how you used the speed rack idea in a residential kitchen. It is perfect for someone who loves to entertain. Where did you find this system? It would be a great accessory to install into a cabinet. Thanks so much!
      Olivia

      • Jeff King & Co
        3 years ago - Reply

        Thanks Olivia! We had all the cabinetry custom manufactured locally – this accessory was crafted out of aluminum ‘L’ metal attached to the cabinet box. It has proved to be very useful for entertaining guests!

    • kaa
      3 years ago - Reply

      Thank you. That saved me time for having to look.

      • Jeff King & Co
        3 years ago - Reply

        You’re welcome – and best of luck on your project!

    • kaa
      3 years ago - Reply

      What was the white tile used on the back splash? I was unable to find it in the credits at the back of the magazine. At first I though it was back painted glass, but it said white tile in the text. It looked like maybe 24″ square? Thanks.

      • Jeff King & Co
        3 years ago - Reply

        Karine, thanks for reading the Dwell article and for looking us up! We requested the tile information from the project team and will get back to you asap.

      • Jeff King & Co
        3 years ago - Reply

        Karine – you are right, the back splash is painted glass and it was produced by Heavy Lux Glass. Good luck with your project!

    error: